Regler for videoovervågning i 2025
Selvom videoovervågning af din ejendom kan virke som den perfekte løsning til at holde uvedkommende på afstand, er der en lang række regler, du bør sætte dig grundigt ind i, inden du begynder selve installationen.
I dette blogindlæg kan du få et overblik over nogle af de gældende regler i Danmark, men du bør altid selv undersøge sagen og holde dig opdateret på ændringer i lovgivningen vedrørende videoovervågning.
Du er langt fra den eneste i Danmark
Overvejer du at få installeret videoovervågning for at øge beskyttelsen i hjemmet eller på arbejdspladsen? Indbrud er desværre ikke en usædvanlig hændelse, og hvis du ikke selv har stået i situationen, har du med al sandsynlighed en bekendt, der har prøvet det.
Det er nok en af de mest ærgerlige måder at vende tilbage til sit hjem på og opdage, at der har været indbrud. I forbindelse med indbrud er vrede, forskrækkelse og ubehag nogle af de mest normale følelser, der forekommer. Særligt hvis de ubudne gæster har stjålet dine ejendele, der enten er dyre, unikke eller har affektionsværdi.
Videoovervågning er ikke en nyhed
Det er ikke nogen nyhed, at man kan få videoovervågning til både private og erhverv i Danmark. Det er dog mere almindeligt at bruge overvågning i erhvervslivet, hvor man kan kontrollere og sikre sin virksomhed og ejendele. Til dette formål bruger nogle virksomheder en kombination af videoovervågning, låsesystemer og adgangskontrol.
De fleste vil nok på et tidspunkt have opdaget et kamera eller to i loftet, når de er ude og handle i supermarkeder og forretninger eller endda, når de har siddet på en restaurant.
Men det er gennem de seneste par år blevet mere almindeligt at have videoovervågning og tyverialarm i hjemmet. Det giver os en tryghed både inde og udenfor hjemmet at vide, at der altid er “nogen”, som holder et skarpt øje åbent.
Er videoovervågning tilladt i Danmark?
Ja, mange virksomheder og private i Danmark har allerede videoovervågning, men der gælder selvfølgelig en lang række regler for, hvor og hvordan du må bruge videoovervågning.
Generelle regler for videoovervågning
Tydelig skiltning
På områder og lokaler, hvor der er offentlig adgang, skal du tydeligt skilte, at du anvender videoovervågning på din grund.
Opbevaring af videooptagelser
Du må som udgangspunkt kun gemme dine optagelser i maksimum 30 dage af gangen. Du skal altså slette alle optagelserne, medmindre du har særlig tilladelse til at beholde dem.
Deling af videoer
Det er ulovligt at dele dine videoer som fysiske kopier og på offentligt platforme, som Facebook eller Instagram.
Hvilke regler gælder for private?
Hvis du som privatperson ønsker at installere videoovervågning, bør du vide, at de følgende regler er dit ansvar at overholde:
- Du skal være opmærksom på præcis, hvor du placerer dine kameraer. De skal være placeret inden for egen grund, og dertil må de kun optage på de områder, du har tilladelse til at overvåge.
- Skal du have installeret kameraer inde i hjemmet, skal du altid informere ansatte, der kommer regelmæssigt, om overvågningen. Det kan inkludere børnepassere eller rengøringshjælpen.
Hvilke regler gælder for erhverv?
Hvis du som erhverv vil have installeret videoovervågning, anbefaler vi, at du undersøger TV-overvågningsloven. Deri kan du læse mere om de gældende danske love og regler for videoovervågning.
Hvordan ved du, om videoovervågning er en god løsning til dig?
Hvis du er i tvivl om videoovervågning er sikkerhedssystemet for dig, kan du enten kontakte os hos Sejer Security og få rådgivning eller gå ind på vores hjemmeside og læse mere om de sikkerhedsydelser, vi tilbyder.
Ring på telefon 70 70 17 70 eller send os en mail på service@sejersecurity.dk for at få mere information om videoovervågning.